Äga stuga utomlands

Stugutbudet i Sverige är pressat: många vill ha ett sommarhus eller en liten stuga vid vattnet med utbudet är lågt vilket leder till högra priser. Ibland kostar en stuga mer än ett hus om läget och skicket är bra. Fenomenet att äga en stuga är ett typiskt nordisk företeelse, utomlands är inte det lika vanligt. Kanske har du därmed bättre tur att hitta din perfekta stuga i ett annat land?

Välja land

Tänk på hur somrarna ser ut och hur du vill spendera tid i stugan. Vill du sola, odla och bada eller är det mysigare att pimpla, åka skidor och fjällvandra? Börja titta i länder som har det klimat och utbud som du är ute efter. Fundera också på hur du ska ta dig dit, du vill så klart ha en snabb direktväg till stugan och till ett bra pris. Hos Avionero kan du kolla upp generella priser för olika resmål, när är det som dyrast att åka och varifrån du kan åka.

Hitta mäklare

Googla lite och hitta mäklare i områden och städer ni är intresserade av. Det är svårt att sköta fastighetsaffärer själv när du inte ens befinner dig i samma land. Berätta för mäklaren vad du är ute efter så hen kan presentera olika förslag till dig. Du behöver inte resa ned för varje objekt men borde planera in en vecka då ni söker aktivt i landet med mäklaren. Det är då upp till mäklaren att ladda upp med så många stugvisningar som möjligt. Hos European Property kan du söka efter fastigheter i hela Europa och ta kontakt efter du har hittat ett objekt du vill veta mer om.