Fiska i fjällen

Att fiske har blivit en populär hobby är inte speciellt förvånande med den fina natur vi har i Sverige. Vill man komma ut i naturen och koppla av i några timmar så är fiske en perfekt aktivitet. Fördelen med att fiska är att även om man inte har fiskelyckan med sig en dag så kan man fortfarande glädjas åt att man fick spendera några timmar vid vattnet. Även om man kanske har sitt favoritställe att fiska på så är det ju alltid intressant att prova något nytt. Därför tänkte vi prata om att testa på fisket i något av våra vackra fjäll, kanske blir det ett nytt favoritställe?

Förberedelser

Att åka och fiska i fjällen behöver inte vara så krångligt som man tror. Det går att underlätta en hel med hjälp av lite planering och förberedelse. Börja med att tänka på om det finns fler saker än fiske du vill hinna med på resan. Vandring går utmärkt att kombinera med fiske, då får du möjligheten att prova flera platser att fiska på samtidigt som du får upptäcka den fina naturen. Tänk på att din klädsel kommer spela roll, det vet man förmodligen redan om man fiskar mycket. En av de viktigare delarna av klädseln kommer vara dina skor. Ska du vandra mycket så kommer du behöva rejäla skor som också är bekväma att vandra i. Du vill inte vara halvvägs på ett vandringsspår och känna att det redan värker i fötterna. Tänk även på att du kanske inte bör släpa med dig hela din fiskeutrustning ifall du har mycket vandring framför dig, det är aldrig bekvämt med för tung packning.

Boende

Boendet är som tur är en av de lättare delarna av planeringen. Du kan enkelt göra en sökning på något av våra fjäll så finns det gott om alternativ. Se dock till att vara ute i god tid, även om fjällresorna är som populärast under vintern så är det många som väljer att  åka under våren och sommaren.

Fiskeregler

Du som redan fiskar vet säkert att man måste ha koll på vad som gäller på olika områden. Se till att kolla vad som gäller för de vattendrag du har tänkt att besöka. Det kan finnas olika regler för olika sorters fisk, så läs på innan du ger dig ut. Lycka till!