Jaktstugor

I vårt avlånga land så förekommer det jakt av olika vilt. Att boka en jaktresa med boende i en jaktstuga en weekend är för många en fantastisk avkoppling och på många orter så arrangeras det jakt under året för olika slags vilt.

Lite beroende på vilken typ av vilt det är fråga om så går det olika till, vildsvinsjakt exempelvis så kan man få använda sig av vildsvinstjära vid åteljakt. Då det är stor population av vildsvin så får dessa jagas året om med vissa restriktioner. Vuxna vildsvin får endast jagas mellan den 16 april till den 15 februari medans årsungar får jagas året om. Suggor som har kultingar får inte jagas och man får jaga med hund mellan den 1 augusti till den 31 januari.

Att boka en stuga med dina jaktkamrater och ge er ut på vildsvinsjakt kan vara en av de mest trevliga upplevelser som man kan göra. Det är inte bara jakten i sig som är trevlig utan även samvaron i stugan innan och efter jakt. Vi vet alla vilka jaktskrönor som kommer att berättas och vi försöker alltid att överträffa varandra i dessa berättelser. Lägg till god mat och trevlig samvaro så kommer det att bli en helg som ni sent glömmer.

Det finns massor av stugor som står till förfogande året om och som väntar på att just ni ska hyra dom, ta och kolla upp vad som finns tillgängligt i Jämtland och Härjedalen just nu eller för någon tid framöver. Var ute i god tid att boka då det kan vara populärt att boka vissa tider så att du vet att du får din stuga den period som du önskar hyra den.