Fixa rakningen även som bortrest

För oss män som rakar oss varje dag är rakningen inget som helst problem så länge vi är hemma. Rakningen är ju något av en ritual och det är bland annat en skön känsla att vara nyrakad.

Packa med det du brukar använda

Hur gör du då om du är ute och reser? Du kanske packar ner en elektrisk rakapparat som är batteridriven och som funkar hjälpligt under resan. Bäst är naturligtvis att du har dina ordinarie grejer med dig, har du inte rakgrejor som fungerar, skaffa det som du behöver.

På äventyrssemestern

Om du planerar en äventyrssemester, det kan vara en fjällvandring eller en längre segling i en liten båt så får du fundera över din skäggväxt. Kanske ska du låta skägget växa och låta det bli lite skäggstubb. Det är ju modernt och får dig kanske att se ut som den äventyrare du vill vara under semestern.

Semester skägg – en kul idé

Kanske var det vanligare förr att odla ett semesterskägg. Hur som helst är det en ganska god idé. I början när det bara är lite stubbigt ser det kanske inte så fräscht ut på jobbet. Låter du skägget växa fritt under en fem veckors semester så hinner det bli ganska långt.