Åka till fjällen med familjen

Fjällresor kan bli den nya semesterstandarden i familjen, de passar lika bra på vintern som på sommaren. Det finns saker att göra för stora och små samt att det lär barnen att uppskatta naturen på ett helt nytt sätt.

Vintern

Under vintermånaderna är det så klart skidbackarna som lockar mest. På kvällarna kan ni bada bastu och badtunna ute i den friska luften. För att göra planerandet snabbt och effektivt kan du boka hela resan online hos ett och samma företag. Ni kan fokusera på att packa med skidor och kläder medan företaget bokar stugor, skidpass och eventuella badtunnor.

Se över er utrustning innan ni åker. Barn växer fort, från en säsong till en annan kan ni behöva byta ur deras skidor och pjäxor. Har ni inte köpt någon utrustning åt barnen kan ni lika gärna hyra, med tanke på hur kort stund de kan använda sakerna innan ni  behöver nya.

Sommar

Under sommarmånaderna är barnens utrustning mer förlåtande. Ska ni vandra mycket behöver de dock ha en ryggsäck som är anpassad efter deras höjd men riktiga vandringsryggsäckar har bra andrahandsvärde om ni har tar hand om dem. Ni kan boka två stugor med ett fint vandringsstråk mellan sig. Sedan går ni mellan stugorna för att dags vandring och mysig övernattning i en toppstuga.

Att vandra med barn är inte samma sak som att åka slalom. Ni behöver hålla deras humör och ork uppe för att komma fram. Ta många pauser på vägen och hitta fina rastplatser där ni kan ta en tupplur, fika och beundra omgivningen.