Hitta lite mer unika boenden

När du ska ut och resa behöver boendet inte vara endast en sängplast, en varm plats att vila på mellan äventyren. Låt boendet få vara en del av äventyret och sök efter lite mer unika platser.

Stockholm och naturen

Det kanske låter konstigt att boka hotell i Stockholm för att uppleva naturen men det finns flera hotell som ligger i närheten av en park eller vid skärgården. Du kan få en semester med närhet till stadspulsen och lugnet i naturen. Stockholm är nog en av de grönaste huvudstäderna i världen med sin närhet till skogar och sjöar. Även den mest naturälskande turisten kan hitta nöjet i en god middag på restaurang eller att ta med barnen till Gröna Lund och Skansen.

Iskallt boende

Under vinterhalvåret kan du boka ett natt på ishotellet i Jukkasjärvi, Lappland. Hotellet byggs upp på nytt varje säsong och bjuder in konstnärer och amatörer för att dekorera korridorer och rummen med isskulpturer. Förutom att sova på fällar i ett isrum, är hotellet också en konsthall. Varje år tas isen från Torne älv och med hjälp av metallkonstruktioner och isblock, bygger man upp ett nytt hotell varje år.

Testa en natt i en gruva

Vill du stänga ute solen och få en sovmorgon utan koncept och tid och rum ska du besöka Sala Silvergruva. De har inte bara intressanta guidade turer genom gruvan, du kan också boka ett av deras femton rum. Det är det djupaste hotellrummet i världen så räkna inte med att kunna kolla Facebook innan läggdags, du är så djupt nere i underjorden att täckning saknas. Behöver du hjälp eller prata med receptionen görs detta via walkie-talkies.