En vecka till fjälls i en bokad stuga

Att vädret kan ställa till det för oss är något som vi kan få räkna med oavsett om vi bokat en stuga i fjällen eller om vi semestrar på hemmaplan. Vi är beroende av vädret på många sätt och speciellt om man avsatt en vecka till fjälls i en bokad stuga.

Då man behöver vara ute i god tid att boka en stuga så kan det vara svårt att veta vad det kommer att vara för typ av väder just den vecka som blivit inplanerad. Det gäller att vara beredd på det mesta. Se till att packa ner saker som gör att man kan klara av en eller två dagar inomhus. Det kan vara spel, tidningar och böcker som man kan fördriva tiden med i sin bokade fjällstuga.

När man väl är på plats så gäller det att man gör det bästa av situationen. Det går som sagt inte att göra så mycket om det snöar och stormar ute. Man får försöka hitta på aktiviteter i stugan tills vädret förändras. Antingen så kan ni spela något spel tillsammans eller så kan de vuxna i sällskapet leta upp några slots spel på nätet och de yngre kan titta på film. Tack vare våra mobiler och surfplattor så kan man få tiden att gå.

Finns det en öppen spis i stugan så går det att göra upp en eld och grilla marshmallows eller korv. Ja, det går ju att grilla bägge utan att ha dåligt samvete. Kanske det finns böcker eller annat att läsa framför den sprakande brasan. Det kan vara riktigt mysigt att sitta inomhus framför en eld om det stormar och vräker ner snö ute. Förhoppningsvis så blir det en väderförändring tills i morgon och ni kan ge er ut på äventyr utomhus.