Vemdalsfjällens fyra skidområden 

Björnrike:

Björnrike är perfekt för barnfamiljen eller för kompisgänget som vill ha ett pistnära boende. Här finns backar i alla svårighetsgrader då varje liftavstigning erbjuder två olika alternativ. Den längsta nedfarten är två kilometer lång. De allra minsta har sitt eget område, Björnvallen, med Valles minipark och sameland där barnen kan leka och lära sig om den samiska kulturen. Det finns även en värmestuga och flera grillplatser. Centralt i Björnrike finns en ICA-butik, flera restauranger och en lekplats. Från toppen av fjället förbinder ett längdåkningsspår Björnrike med Vemdalsskalet. Vemdalen by ligger 10 minuter bort. I Björnrike bor du i stuga med självhushåll eller i lägenhet.

Vemdalen by:

Vemdalen by är en av två centralorter i Vemdalens skidområde. Här hittar du matvarubutiker, bageri och café. Om du är intresserad av kultur och historia så är ett besök på Vemdalens hembygdsgård att rekommendera. Från Vemdalen by kan man ta sig upp på fjället via flera olika leder. I Vemdalen by kan du på Gästis, ett mysigt vandrarhem mitt i byn.

Vemdalsskalet:

I Vemdalsskalet 10 minuter norr om Vemdalen by är du mitt i händelsernas centrum. Här finns möjlighet till alla typer av utförsåkning längs med två fjäll och längdåkning i fina spår varav vissa är upplysta kvällstid. Dessutom finns ett fint barnområde och en snowpark med hopp i olika svårighetsgrader. Välj mellan att bo lyxigt på högfjällshotellet eller i stuga. På högfjällshotellet finns en nattklubb och flera restauranger.

Klövsjö:

Klövsjö är den andra centralorten i skidsystemet och har bosatta året runt. Här finns precis som i Vemdalen by livsmedelsbutiker och apotek. Klövsjö/Storhogna skidområde bjuder på både utförs- och längdskidåkning. I Klövsjö finns både stugor och hotell samt en fjällcamping.

Storhogna:

Storhogna ligger lite avskilt cirka 10 minuter från Vemdalsskalet. Det alpina området sitter ihop med Klövsjö, tillsammans erbjuder de 14 liftar och 21 nedfarter. Uppe på fjället finns flera fina längdåkningsspår. I aktivitetshuset Storhogna finns en liten matvarubutik med basvaror. Till de andra byarna i området kan du åka med Snöpendeln som går vintertid. Boende finns både i stugor och på hotell. Varför inte unna dig en övernattning på Storhogna Högfjällshotell & Spa?